HAKKIMIZDA

GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu, 2008 öğretim yılında, sanat alanında büyüyen formal eğitim talebini karşılamak için kurulmuştur. O zamandan beri Kuzey Kıbrıs’ta hızla gelişen sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelere öncülük etmektedir. Sıradağlarının etekleri ve kuzey sahil şeridi arasında bulunan GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu, sanatsal gelişimi beslemek için ideal bir lokasyona sahiptir.

Sahne Sanatları Yüksekokulu çatısı altında iki bölüm bulunmaktadır: Dans Bölümü, Drama ve Oyunculuk Bölümü. Yakın işbirliği içerisinde çalışan bu iki bölüm, farklı donanım ve birikimlerden gelen öğrencilerin paylaşımlarda bulunmaları ve yakın temas içerisinde çalışarak üretmeleri için, her yıl disiplinler arası uygulamalı atölyeler organize eder.

Drama ve Oyunculuk Bölümü, programını Türkçe olarak yürütürken, Dans Bölümü’nde öğretim dili İngilizcedir. Bu dilsel farklılığa rağmen uzun vadeli ve başarılı işbiriliği yapan bu iki bölüm, sanatın dilinin evrensel olduğu düşüncesini desteklemişlerdir. Her bakımdan, GAU Sahne Sanatları Yüksekokulu, bilginin daha geniş sınırlarına erişmek ve sanatta uzmanlık düzeyine ulaşmak için, geleneksel sınırların ötesine gitmenin bir gereklilik olduğu ve bunun yaşamsal bir önem taşıdığı vizyonu üzerine kurulmuştur. Bu vizyon doğrultusunda öğrencilerimiz daima kendi uzmanlık alanları yanı sıra diğer benzeri sanat dallarında da derinlemesine bilgi sahibi olmaları için cesaretlendiriliyorlar.