GAÜ Geleceğin Dans Otoritelerini Bünyesine Davet Ediyor

Tarih: 06/06/2016

Bu yıl 5 farklı merkezde gerçekeleşcek olan seçmeler, ilk olarak 16 Haziran tarihinde GAÜ Kıbrıs Yerleşekesi Girne Kampsünde gerçekelecekken, Girne seçmeleri için son başvuru tarihinin 9 Haziran 2016 Perşembe günü olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, seçmelerin gerçekeleşeceği diğer merkezlerin ise Girne’nin yanısıra, Ankara, İstanbul, Canterbury/ İngiltere ve Minsk/Belarus olduğunu ifade edildi.

GAÜ Dans Bölümü’ne girmek isteyen adayların internet üzerinden başvuru formunu doldurduktan sonra belirtilen tarih ve yerlerdeki seçmelere katılabilecekleri belirtilen açıklamada, her türlü birikime ve deneyime sahip adayların başvurularının teşvik edillerek değerlendirileceği ifade edildi. Adayların bölüme, potansiyelleri ve programa uygunlukları doğrultusunda kabul edilecekleri bildirilen açıklamada, yetenek sınavlarının adayların düşünsel, artistik, teknik kapasitelerini ve dans alanında kariyer sahibi olabilme potansiyellerinin değerlendirmek üzere kurgulandığı ifade edildi.

Sınav merkezleri ve tarihleri aşağıdaki gibidir;

YER : Girne American University Canterbury Campus, 9 St George’s Place, Canterbury, Kent

Başvuru Kapanış Tarihi: June, 25

YER : Teatro Municipal do Campo Alegre,
Lugar Instável Rua das Estrelas s/n, Piso 1 do Teatro Municipal Campo Alegre, 4150-762, Porto

YER : Kuibysheva Street, 22 (3 Floor) Metro Ploshad Pobedy

Tüm yetenek sınavlarının, bale teknik, çağdaş dans tekniği, yaratıcı çalışma ve doğaçlama aşamalarından oluştuğu bildirilen açıklamada, yetenek sınavı için belirtlenen kurallar ve açıklamalar aşağıdaki gibi sıralandı;

1. Seçmelere katılmaya hak kazanmak için internet sitemizdekibaşvuru formunu eksiksiz doldurup yine internet üzerinden göndermeniz gerekmektedir.

2. Yaptığınız başvuruyla ilgili cevap, başvuru sırasında belirtmiş olduğunuz elektronik posta adresinize gönderildikten sonra, girmek istediğiniz yetenek sınavının tarihini ve yerini internet üzerinden bildirip yer ayırtmalısınız. Bu işlemi başvuru kapanış tarihine kadar tamamlamış olmanız gerekmektedir. Onay, yine elektronik posta adresinize gönderilecektir.

3. Aşağıda belirtilen ülkelerin dışında bir yerde ikamet ediyorsanız ve/veya yetenek sınavlarına katılamayacak durumdaysanız, seçmelere video yoluyla da başvurabilirsiniz. Bunun için ilk önce internet üzerinden başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmanız ve göndermeniz gerekmektedir. Video yolu ile seçmelere katılmanız onaylandıktan sonra Vimeo ya da Youtube kanalına videonuzu size gönderilen talimatlar doğrultusunda yükleyip linkini  performingarts@gau.edu.tr elektronik posta adresine başvuru kapanış tarihine kadar göndermeniz gerekmektedir.

ÖNEMLİ

Yetenek Sınavı günü ise;