"KOCASINI PİŞİREN KADIN" OYUNU AYAKTA ALKIŞLANDI

Tarih: 29/03/2016
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü tarafından, Teknogold, Baştaşlar İnşaat, Le Chateau Lambousa Hotel işbirliği ve Kültür Dairesi’nin katkılarıyla düzenlenen GAÜ 3. Tiyatro Günleri kapsamında, GAÜ Drama ve Oyunculuk Bölümü öğrencileri tarafından oynanan, yönetmenliğini ise GAÜ Drama ve Oyunculuk Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Levent Suner’in yaptığı “Kocasını Pişiren Kadın” isimli oyun, Lefkoşa Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nde tiyatro severler tarafından yoğun ilgi gördü.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü 3.sınıf öğrencilerinin sahnelediği “Kocasını Pişiren Kadın” tiyatro oyunu Arabahmet Kültür Evi’nde büyük beğeni toplareken, izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı.
Çağdaş bir yazar olan, oyuncu ve yönetmen olarak da dikkat çeken, çok yönlü bir tiyatro insanı Debbie Isitt’in eseri “Kocasını Pişiren Kadın” (The Woman Who Cooked Her Husband) oyunu Yasemin Erbulun tarafından Türkçe’ye çevirilmiştir.

GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü Başkanı Levent Suner’in yönettiği ve GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Kurtuluş Altaylı, Havva Güleş, Melis Girgen’in sahne aldığı oyun, seyirciler tarafından beğenirken, GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü öğrencileri aldıkları eğitimin kalitesini bir kez daha ortaya koydu.